KORUASKARTELUKAUPPA VINKELI-SHOP

sunnuntai 4. syyskuuta 2011

encaustikkia ja koruja, jotain uutta mitä en ole ennen tehnyt-kenkävahaa maalauksiin ja pinkki koru strassijakajalinkeillä

 Tänä viikonloppuna tuli 1v kuluneeksi encaustic harrastukseni aloittamisesta.. tässä yksi kuva A4 kokoisesta maalauksestani viime vuoden syksyltä.


Tänään kehittelin tälläisen melkein A4 kokoisen vahamaalausteoksen (21x21cm) ..Ensin levitin pohjalle superlonilla kenkävahaa! sitten raakaa mehiläisvahaa raudalla sulatettuna pinta täyteen ennen maalausta.. jälki on mukavan paksua ja maalauksellista.

Sääli kun kameralla ei oikein saa kuvaa struktuurista, siis siitä kuinka hienosti koholla osa väristä on..
Alunperin lähdin tuota 'kenkävahaa' kokeilemaan siksi, että josko tavallisesta piirustuspaperista (~80gr) saisi enkaustiikkaan sopivampaa vahaamalla pinnan ensin,. Nuo käyttämäni tökötit sisältävät mm.akryylipolymeeria, lanoliinia ja mehiläisvahaa yms. ja
pinnasta tuli kivan 'hylkivä' eli kun maalaa raudalla mehiläisvahaväriä pinnan päälle niin jää enemmän vaaleita pilkkuja kuin normaalisti, sekä jonkin verran marmoroitumista myöskin, joka ei aina onnistu tavalliseen encaustic kartonkipohjaan maalatessa..Ellinkin piti taas saada maalata, tässä kokeiltiin tavallisia lasten vahapiirustusliituja sulattaa maalausraudan pohjaan.. ihan hyvin onnistuu niilläkin!
 Sitten vielä ehdin vähän koruaskarteluakin harrastaa:
 Pari isoa pronssinväristä lasihelmeä eksyi käsiini pyörimään lasihelmilaatikosta ja kokeilin strassirondelleja ja -helmihattuja niiden kanssa.. pujottelin vaijeriin ja komea kaulakoru oli pikaisesti valmis..

viimeistelin pronssin ja antiikkikullanvärisillä puristushelmillä, solusuojilla ja vaijerinsuojilla sekä papukaijalukolla..
Eilen illalla aloittelin uutta ideaa- pujottelin 4mm siemenhelmiä ja strassikoristeltuja korujakajia venyvään elastiseen siimaan, näitä kahden reijän jakajia en ole ennen pahemmin käyttanyt ja varmasti olisin voinut tehdä vielä monimutkaisempaakin ja asetella esim. siksak muotoon jakajat vinoon, mutta ihan hieno näinkin yksinkertaisesti tehtynä
 yksi kauneimmista rannekoruista mitä olen tehnyt vaikka onkin aika simppeli ja helppo
solmut suojasin vielä puristushemillä ja solmusuojahelmillä

1 kommentti:

  1. Hei onpa upeita nuo A4-maisemat!!! Kiva nähdä muidenkin tuotoksia täällä netissä :)

    VastaaPoista