KORUASKARTELUKAUPPA VINKELI-SHOP

perjantai 12. syyskuuta 2014

Syyskuun alun kuulumisia, taidetta ja muuta

Kansalaisopiston syyskausi alkoi taas Salossa ja mä sain vihdoin hiukan jatkettua kevällä kesken jäänyttä mattoa.. kesällä piti niin monta kertaa mennä jatkmaan, muta sitten se vain jäi..  Inkereen kirjaston näyttely purettiin viime viikolla ja koirataulut pitäis saada loppuun viimeisteltyä ja tilaajille lähetettyä..
Hunter hiukan kesken vielä

 Fanni olis niinku valmis, mut kehystytän sen, niin asiakas saa sen suoraan postipaketista ripustaa seinälle.. näistä vaihtoehdoista olimme tilaajan kanssa samaa mieltä eli tuo ylin sini/kultasävyinen valittiin

Perjantaina alkoi Salon kansalaisopiston ja Turun ammattikorkean taidekoulu 20 op piirustusopinnot, joka viikko 4t opetusta ja piirtämistä plus kotiläksyt :) tässä ekan kerran croquis harjoitelmat elävästä mallista..

yhden asiakkaan profiilikuvasta sain inspiksen kissatyttöön


viime viikon elävänmallinpiirustus sessiosta tuli kotiläksyksi jatkokehitellä piirroksia eteenpäin, siirsin yhden pika croquis hiilipiirroksen canvastaululle ja muokkasin hahmoa hiukan :) tästä tullee maalaus jossain välissä..eilen perjantaina 12.9. oli kurssin toinen tapaamiskerta, 4t piirtämistä ja teoriaa.. 
taas nopeasti vaihtuvia 3-5 min asentoja hiilellä, lyijykynällä  jne. tässä kaksi keskimmäistä on tehty vasemmalla kädellä, tykkään kyllä tuosta viivasta. pitääkin alkaa enemmän kokeilemaan väärällä kädellä piirtämistä..

peräti 20min oli aika keskittyä tähän hahmoon, ehti hiukan etsiä jo valoja ja varjoja..
jalat ovat vaan kompastuskivi, ei sitte onnistunu millään nuo jalkaterät..
joten seuraavaksi keskityin vain ja ainoastaan jalkoihin ja nyt ne sitten onnistui :)

vielä viimeiseksi vedellä ja stabilon 'hiili' liitukynällä maalasin sormella piirtäen sekä hiilellä vielä lisäksi mutta tämä oli taas tälläinen nopean muutaman minuutin juttu joka ei niin onnistunut..

Tänään lauantaina olin vielä Mulperissa Riikan mixed media kurssilla ja tein ihanan sekatekniikka taulun  ensin canvas pohjaan suihkutettiin misteillä värejä, sitten luonnosteltiin tai laitetiin leimattu naisen/tytön kasvot/profiili, sitten liimattiin kaikkea kaunista roskaa eli sekalaisia kolmiulotteisia asioita tytön hiuksiin ja taustaan.. sitten kaikki se hörhellys maalattiin gessolla valkoiseksi

 akryylimaaleilla maalattiin kasvot ja hiukset


kerroskerrokselta sieltä ilmestyy tälläinen neitokainen


 lopuksi vielä valkoisiin koristuksiin suihkuteltiin mistejä, sipaistiin pan pastels värejä ym.
 liimasin pari kynsilakkalasikapussiani tauluun kimaltaviksi jättipisaroiksi, tässä lopullinen työ kuvattuna hiukan eri valossa


 Tälläiseen projektiin saa hyvin upotettua kaikki sateen pilaamat ruostuneet korunosat jotka on mennyt kesän torikeikoilla myntikelvottomiksi..

3 kommenttia:

  1. Upeita töitä! Elävän mallin piirrustus oli niin mahtavaa kouluaikoina :) Pitäisiköhän mennä joskus jollekin kurssille siitä taas...

    VastaaPoista
  2. kiitos :) meitä on tuolla salon kansalaisopiston /turun amk.n taidekoulun piirustuskurssilla eritasoista sakkia, on aloittelijoita ja paljon tehneitä sekä mun lisäksi toinenkin kuvataideope ja todettiin hänen kanssaan et on ihan mielenkiintoista olla vaihteeks toisella puolella maalaustelinettä :) ollaan pidetty oppilaille croquis tunteja ja opastettu sieltä selän yli ja nyt sit ite huomasikin ettei se niin helppoa olekaan! yllättävän vaikeeta oli saada onnistuneita piirustuksia vaik luulis et sitä osais jo ku on niin kauan tehny ja opettanu :) liian pitä tauko vaan siitä et olis oikeesti ollu jonkun johdolla harjoittelemassa piirtämistä..

    VastaaPoista
  3. Hienoa taulu ja hienoja piirustuksia, tekis mieli itsekin mennä kurssille. Olisihan niitä täällä Turussakin.

    VastaaPoista