KORUASKARTELUKAUPPA VINKELI-SHOP

sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Näyttely Wiurilan vanhassa viljamakasiinissa 8.-31.5.-2015

Wiurilan kartanon vanhassa kivisessä vilajmakasiinissa oli sisällä aivan ihmeellinen tunnelma: hirsiseinät ja loukot ja laarit, raappusia sinne tänne kolme ja puoli kerrosta, nurkkia ja koloja..
Sinne piirustusryhmämme ripusti näyttelyn opettajamme Jaana Houessoun johdolla toukouun alussa ja näyttelyn avajaiset olivat perjantaina 8.5. 


Viimeinen piirustuskurssin tapaaminen oli Vaisakossa, vanhassa tammilehdossa 
http://www.luontoon.fi/vaisakko sivuilla mainitaan mm: Vaisakon luonnonsuojelualue sijaitsee Halikonlahteen työntyvässä niemenkärjessä. Vaisakon polku on osin pitkostettu ja se kulkee hyvin vaihtelevassa ja välillä myös vaikeakulkuisessa maastossa. Polku johdattaa kulkijan läpi jalopuumetsikköjen ja pistäytyy välillä meren äärellä. Vaisakko sopii erinomaisesti päiväretkikohteeksi.
Vaisakon lehdot ovat maamme edustavimpia. Etenkin lehdon keväinen kukkaloisto sinivuokkoineen, keltavuokkoineen ja mukulaleinikkeineen houkuttelee retkeilijää ihastelemaan Vaisakon luontoa. Lehdon vaikutus näkyy ja kuuluu myös runsaassa ja monipuolisessa linnustossa. Vaisakon suojelualueeseen kuuluu myös osa Viurilanlahden linnustollisesti arvokkaasta ruovikkoalueesta. Lehtoalueen taustalla kohoaa maisemaltaan merkittävä kallio jyrkänteineen. Kallion päältä avautuu avarat näkymät etenkin lännen suuntaan. Kallion laelta löytyy myös pronssikautinen hautaröykkiö.
 Paljon en retkellä ehtinyt piirtää vain tämän hienosti toisiinsa kietoutuneen puuparin luonnostelin hiilellä.

mutta kameralla kuvailin sitäkin ahkerammin..
Nyt osa kuvista on muokattu printtikangas kuosiksi spoonfloweriin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti