KORUASKARTELUKAUPPA VINKELI-SHOP

maanantai 26. heinäkuuta 2010

Mitä kaikkea on tässä kuussa tapahtunut..

Kesä on ollut lämmin ja aurinkoinen, liiankin ..

tuotteiden lisäys sivustolle on ollut hiukan retuperällä, ei vaan ole oikein jaksanut keskittyä.. Uusia tuotteita on toki kuitenkin tullut pari pakettia tässäkin kuussa: kissansilmä lasihelmiä, helmiäishelmiä, metalliosia, ketjuja, uusia riipuksia, pandora lasihelmiä..


Salon torilla olen käynyt torstaisin suosituilla iltatoreilla pari kertaa.

Myyntiä on tullut mukavasti ja pääosin oikein on olleet onnistuneet tori-illat, paitsi 2 viikkoa sitten kun rankkasadekuurot yllättivät.
Isosta päivänvarjosta huolimatta laatikot ja korit lainehtivat. Viimeiseen asti ennen pakkaamista sateesta huolimatta riitti asiakkaita, tein kaulakoruja ja homma kesti.
Sitten pakattiin laatikot autoon ja kotona odotti lasten kanssa iltahommat.
Tavarat siis jäivät märkiin oloihinsa autoon eikä perjantainakaan ollut aikaa niitä purkaa ja katsoa :/
Ja kun Ellillä oli aamulla silmät ihan rähmineet kiinni niin piti lähtee lääkäriin tytön kanssa (löytyi silmätulehduksen lisäksi korvatulehdus..) ja sitten oli jo kiire ehtiä ajoissa Vaasaan sukuloimaan ja hääjuhliin.
Myöhään sunnuntaina kotiin ja maanantaiaamuna sitten vasta aloin setvimään märkiä korutarvikkeitani..
lämpimän viikonlopun aikana olivat tietenkin kosteudessa metalliosat, esim. ketjut ruostuneet oranssipilkkuisiksi ja korien kankaat ja tuotteiden pahvit homehtuneet mustapilkkuisiksi..
oli aika toivoton olo kun tavaraa mulla oli ollut torilla yli 4m (2 x 2m pöydällistä sekä vitriinitiskini verran).
Siinä levitellessäni ja kuivaillessani tuli pari vakiasiakasta ostoksille ja ihanat enkelit jäivät kanssani laatikoita purkamaan ja siistimään kolmeksi tunniksi!


Nyt on jo kaikki suurinpiirtein selvitelty, mutta aika masentunut olo jäi tavaran pilaantumisesta, mitä niillä ruostuneilla enää mitään tekee..


Ellikin ihmetteli Vinkelin helmiä pyyhkeiden päällä ja taas tapansa mukaan on heittänyt vaatteensakin pois :) Ei ihme että ipana on vähän nuhainen!

Sitten ei kyllä tehnyt mieli viime viikolla lähteä korutarvikkeita ulkoiluttamaan torstaina torille..olkoon koko roska!

mutta jos sitä kuitenkin tällä viikolla taas jaksaisi.. sen kun saa tehtyä, että pakkaa kamat fiksusti laatikoihin ja autoon, ottaa pari pallia mukaan ja menee toripaikkaa jonottamaan n. klo 14.30 aikoihin tunniksi , niin loppu on helppoa: pöydät sopivaan paikkaan esille, liina pöydälle (jos on muistanut ottaa mukaan, ilmankin pärjää) sitten tavarat esille ja hinnoittelu selvästi, niin että sokeempikin asiakas näkee (sekin on joskus jäänyt vähän vaiheeseen..) ja eikun istuskelemaan ja helmiä myymään, iltatorilla usein soi ihan kiva musiikki (Torikaraoke ei kk sitten oikein säväyttänyt kyllä :/ )
Isommat Lapset pitää rekrytoida toki mukaan, jonossa paikkaa pitämään, vahtimaan tavaroita, katsomaan Ellin perään, hakemaan juotavaa ja syötävää ku äiti ei myyntikiireiltään ehdi..


Ajattelin laittaa lasihelmien hinnat uusiksi. Nyt on keväästä lähtien hinnnoittelupolitiikka mulla vaihdellut niin että ensin ne on olleet melkein kaikki 0,10e/kpl ja siinä mneni isot lamppuhelmet ihan liian halvalla.
Sitten yritin hinnoitella, että pienet on sen 0,10e ja vähän isommat 0,20e jne. Ongelmana on, että miten määrittelee mikä on iso ja mikä on pieni?
Uusi systeemi on nyt sitten, että lasihelmet maksavat 10e/100gr, siis 1e/10gr, eli koosta viis, ei tarvitse arpoa että olisko pieni vai iso vai vähän isompi helmi kyseessä, on helpompaa asiakkaallekin.. Ja pienet siemenhelmet on edelleen sen 30gr/1e.. Metallihelmille kasn sama hinnoittelusysteemi niin ei tarvitse torillakaan kuin lusikoida pussiin ja punnita vaa'alla :)
Mieheltänihän sain 40v lahajaksi maaliskuussa kivan keittiövaa'an...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti