KORUASKARTELUKAUPPA VINKELI-SHOP

perjantai 30. heinäkuuta 2010

Torstaitorilla taas Salossa..


Onhan se aika rankkaa ja ei millään millään jaksais kasata noit helmi- ja tarvikelaatikoita ..
siis ihan kauhee työ, puoli päivää suunnittelee ja pakkailee, miettii mitä tarttee ja mitä pitää olla mukana ja raakkaa ja valitsee ja sijoittelee et saa kaikki sopimaan.
Sitten lasten kanssa paikkaa jonottamaan Salon torin kupeeseen. Hiki on ja helle..
no paikka saatiin taaskin ihan se tuttu siitä keskeltä toria pyörätien vierestä sopivasti.
Tosin siihenkin ruutuun olis pitäny 4 myyjää sopia! no onneks meit oli kaks 'aikuista' kun toi Joni on jo niin iso.. mut apua olis siinä kohtaa kyllä tarvittu et oltais varmuuden vuoksi saatu varattuu viel yksi kulma siitä neliöstä. Jokuhan jo siihen sit änkes kirppistangon ja pöydän kanssa.. jos mies olis tullu aikaisemin ni oltais saatu vallotettuu koko tila omaan käyttöön (tai se kaverini joka lupasi tulla auttaa,mut ei koskaan enää vastannu puhelimeen tai ilmoittanut et ei tuukaan..)
.. ja varatahan ei oikeesti saa, torivalvojat käy huomauttamassa jos näyttäää silt et 'toiselle' varaa.. Hyvin sinne torille on kuitenki aina mahtunu, joskus on enempi tilaa käytössä ja joskus vähempi, ku enemmän myyjiä.
no onneks jäi kuitenki suurin osa ruudusta meidän käyttöön nyt ku Timi istui pallilla yhdes kohtaa ja mä toises ja Joni seisoskeli viel eri kohdas ni ei kukaan muu enää yrittäny ängetä siihen. Ja onneks mul oli yks kassi tavaraa mukana ja toritoimistosta pojat sai hakee pöydän ni päästiin aloittamaan ettei tarvinnu puolta tuntii tyhjää paikkaa pidellä ja asiakkaille kerroin et kohta näitä tulee lisää 4m!
Sit sen odottelun jälkeen saapuu mies ja pakettiauto, sekä päivähoidosta mukaansa nappaama kiukutteleva Elli 2v.
Päästään laittaa loput pöydät (2x2m) ja myyntitiski, koruesittelyteline ja puretaan  kamat laatikoista. Koko ajan on jo asiakkaita ja uteliaita hääräämässä ja kattomas mitä on tulos myyntiin. Ja kyselemässä ja ihmettelemässä.. ja elli kiljuu tittii!! ja  kiepuu hysteerisenä äidin jaloissa jolla ei oo nyt just aikaa.
Joni ja Timi ystävällisesti jaksoivat koko iltpäivän iltaan asti, ensin mun apuna ja sit Ellin viihdyttäjinä ja kaitsijoina, eivätkä kysyneet ensimmäiseksi et paljonko saa palkkaa! toisin kuin yks toinen poika..

No myyntiä oli siis ihan mukavasti. Ja uusi systemi eli punnitus toimi ihan kivasti. Aikaisemminhan mulla oli koon mukaan montako kymmentä senttiä helmet maksaa. Ja sit en aina tiennyt minä saati asikas et onks joku nyt iso vai pieni vai minkä kokoinen helmi ja mitä maksaa... no nyt on siis kaikki lasihelmet 10e/100gr ja punnitaan pussissa keittiövaa'alla. Osa metallihelmistä kans punnituksen kautta vaik sit huomasin et esim.siivet meni liian halvalla ku ne on niin kevyet..

Kaikenkaikkiaan kamalan väsyttävä keikka mut myyntiä oli sit sen verran et kannatti rutistaa tämäkin itsestään..

nyt sit kaupungille ostoksille esim. lasivaihtokehyksiä tartten kun ensi viikolla pitää viedä tauluja Inkereen kirjastoon Perttelin taideseuran näyttelyyn.. laitan korttikuvien originaali maalaukset kehyksiin ja taidenäyttelyyn.. mieleen tekisi tulostaa viereen digitaalisesti käsitelty kuva , kun  ne niin eroaa siitä alkuperäisestä maalatusta kuvasta. Tietokoneella olen saanut kuviin värisävyjä, kirkkautta, valoja ja varjoja ihan eritavalla kuin pensselillä..
salkoruusu, paranneltu korttikuva
salkoruusu, alkuperäinen maalaus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti