KORUASKARTELUKAUPPA VINKELI-SHOP

maanantai 17. tammikuuta 2011

Matka muistojen menneisyyteen

Kellarin autotallin siivous jatkui taas.. Pahvilaatikot täynnä sekalaista roinaa vuosien varrelta ja nyt se pitää saada tyhjäksi! Kahvilan kamat pitää saada sinne ja tehdä siitä oikea myymälä/työtila, huoh. Toivoton tehtävä! Tuntitolkulla istuskelin ja kävin joka lippulappusen, laatikon, kansion, pussukan läpi -koulujuttuja 90-luvun alusta Oulun käsi-ja taideteollisesta oppilaitoksesta ja Hämeenlinnasta Wetterhoffilta, suunnitelmia, ideoita, luonnoksia työhuoneelta Maailmankauppa Makasiinista Espoosta 1990-l loppupuolelta, kankaita, tilkkuja, lankoja, sotkukeriä, roskaa, sälää kuvataideluokastani Keski-Espoon koululta 2000-l alusta vuoteen 2008 jolloin laatikot muuttivat nykyiseen olinpaikkaansa..

Posket punehtuen selasin vanhaa 90-l päiväkirjaani, voi kauheeta mitä paatosta ja angstia n.20v Hanna-Kaisa on vuodattanut kirjan sivuille, opiskelusta, asumisesta, poikakavereista... äkkiä sekin opus jonnekin laatikon kätköihin-hävittääkään ei voi, ainoa tapa joskus muistaa millaista oli kun tunsi jotakin syviä tunteita oikeasti, kun nykyään ei mikään vois hetkauttaa pahemmin mihinkään.. Tunneliikahduksia pääkopassa ja sydämenseutuvilla vaikka sitten vanhoja muistellen ja muinaisia ystäviä, poikakavereita yms. kaivaten, ihan hetken vaan..
Kankaita ja lankoja olis niin paljon että vaikka mikä käsityökerho pyöris niitten avulla vuositolkulla-mun elinikäni ei koskaan tule riittämään kaikkien niiden materiaalien käyttämiseen ja ideoiden toteuttamiseen mitä niihinkin hankintoihin on liittynyt.. 
Tervetuloa penkomaan, sitten kun saan kaiken järjestettyä järkeviin satseihin eri laatikoihin.. pikkutilkut ja isot kangaspalat erikseen, käsityölangat ja askartelutarvikkeet, nauhat, napit erikseen.. käsityölehdet, opiskeluaikojen materiaali (koska niitähän voi vielä tarvita!!!), luonnokset, kuvat, kortit, ideanpoikaset, ajatelmat ja suunnitelmat omaan laatikkoonsa-jos joskus tulee hetki että tarttis keksii jotain tekemistä! (juu ei niin varmaankaan tule käymään..) LIsäksi tietenki maalauskamat, keramiikkasavet-ja lasitteet, huovat, koruaskartelutarvikkeet, lasityötarvikkeet, huh, mitähän vielä.. (vaikka mitä!)
Ainakin kurssi-ideoita on nyt muutama ja materiaaliakin kaikenlaiseen. Esim. nukkeja ja vaatteita sais tehtyy paljon noilla materiaaleilla-vois pitää vaikka nukkekurssin ja myös vaatekurssin-olis kaavoja, kankaita, nauhoja, pitsejä, nappeja yms. kaikkee kivaa mistä vois tehdä vaik barbielle tai nukkekotinukelle hienot historialliset puvut tms. Ja kaikkee muutakin ompelujuttua vois puuhailla, tilkkutöitä, pussukoita (on aika paljon vetoketjuja sitten siunaantunut jostain alennuskorista..), tekstiilitaidetta... vaikka mitä..
Odotan jo oikein innolla että sitten kun.. sitten kun Susa on saanut tehtyä tilan edustavaksi ja toimivaksi niin saan käyttää päivät pitkät niihin matskuihin mitä sieltä kellarin kätköissä on ollut kaiken rojun seassa..
Suunnitelmissa on ainakin 'kellohameita' alushameineen (löytyy tylliä ja vuorisilkkiä ja sifonkia jne..)
No huomenna savotta jatkuu alakerrassa, Susa tulee pe iltana ja sit alkaa seinien maalaus ja hyllyjen laitto.. eli siihen mennessä kamat kasaan ja laatikot ojennukseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti