KORUASKARTELUKAUPPA VINKELI-SHOP

sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Kahdeksas taivas verkkokaupan askartelutuotteiden testaus

Sain ihanan mahdollisuuden testata Kahdeksannen Taivaan uutuustuotteita ja eilen sitten tartuin toimeen ja aloitin homman: 
Eli tarkoituksena on kokeilla ja testata siirtokuvapaperia jolle tulostetaan lasertulostimella kuvia ja nämä sitten voi siirtää koville pinnoille (keramiikka, lasi, metalli..) 
Ensin suunnittelin kuvat ja tekstit, mielessäni nuo mustat ja valkoiset mukit joita meillä on muutama laatikollinen ja mieheni toivomuksesta ideoin tälläisiä motoristi aiheisia 'sutkautuksia'..


Sitten ennen tulostamista piti muistaa kääntää koko arkki nurinpäin eli siis tulostaa tekstit ja kuvat peilikuvana


Tulostin arkin ja ohjeiden mukaan asetin tulostetun paperin ja pakkauksessa mukana olevan sinisen paperin vastakkain (suojakalvo pois välistä) ja ajoin tämän kahden paperin setin laminointikoneen läpi, eli kuumuus siirsi printatut kuvat nyt toisen paperin pintaan..


 Arkit olivat nyt melko läpinäkymättömiä ja tarkoitus oli leikata kuvat irti .. lampun valoa vasten kuitenkin onnistuin näkemään kuvat ja sain leikattua ne siististi omiksi erillisiksi kuvikseen


 pesin mukien pinnat pölystä ja muusta
ohjeiden mukaan sitten kostutin sinisen paperin puolen kuvasta 
 joka kostuttuaan irtosi helposti
 tässä vaiheessa voi vielä huolitella kuvan reunat leikkaamalla..
 sitten se upotetaan veteen
 irrotetaan toinen suojapaperi
 ja asetellaan tuotteeseen
 märkänä kuvaa pystyi vielä siirtelemään


kun kuva oli haluamassani kohdassa sitä piti kuivata varovasti hankaamalla kankaalla


kuvan alle ei saisi jäädä yhtään ilmakuplaa tai vesitippaa.. mikä sitten osoittautui aika hankalaksi toteuttaa.. eli jäihän niitä kuitenkin vaikka kuinka hinkkasi

kun kuva oli kuiva niin muki 250asteiseen uuniin n.10min
 kun oli jäähtynyt siitä piti poistaa vielä yksi kalvo pinnasta.. ennen kalvon poistoa tuote näytti hyvältä, tekstistä sai selvää ja kuva oli musta.. mutta..
 kalvon poiston jälkeen näki sen mitä ilmakuplat yms. olivat tehneet poltossa.. jättivät valkoisia täpliä niin että tekstistä ja kuvasta puuttui osia.. :( ehkä olisi pitänyt odottaa kauemmin ennekuin lähte poistamaan tuota suojakalvoa.. ehkä olisi pitänyt hinkata kaikki kuplat kuvan alata silloin kun se oli vielä märkä.. ehkä olisi pitänyt ajaa toiseen kertaan laminointikoneen läpi koko arkkisetti varmuuden vuoksi..ehkä jotai muuta?
 kokeilin myös mustaan mukiin, tämä käyttämäni paperihan on valkoinen ja kuvaan tulee siis valkoinen pohja joten tummille pinnoille onnistuu myös kuvan siirto..

näytti hyvältä ennen uuniin laittamsita..

ja 'polttamisen' jälkeen oli ihan kelvollinen, pientä pilkullisuutta mutta enimmäkseen kunnossa oleva kuva..
tämä esimerkki oli ennen uuniin laittoa ihan ookoo

 polton jälkeen vieläkin ihan hyvän näköiset mukit, kalvo siis vielä kuvan pinnassa kiinni ja harkitsin vakavasti sen paikoilleen jättämistä kun pelkäsin että siisti jälki muuttuu taas pilkulliseksi

 kuten sitten kävikin!osa kokeiluista siis epäonnistui  ja osa onnistui melko kelvollisesti jos ei vertaa 'tehdastekoiseen' eli jälki on hiukan epätasainen.. luulen että tekniikka sopiii käsityömäiseen maalaukselliseen jälkeen tai vintage kuviin paremmin, silloin painojäljen epätasaisuus ei haittaa niin paljon
 kokonaan  musta pinta täynnä valkoisia 'ilmakupla' pilkkuja näyttää toisaalta ihan hauskalta.. kuin lumisadetta

Ja nämä kuvat ja ideathan ovat siis omaa tuotantoa eli ethän kopioi ilman lupaa kiitos! varsinkin motojussi kuva ja teksti on vain meidän firman käyttöön varattu!


ja sitten päivitystä: pesin kolme huonointa mukia astiapesukoneen yläkorissa tavallisella 70C ohjelmalla 1t (ehkä kevyempi ohjelma olisi ollut parempi eli lyhyempi ja vain 50C asteinen..)

niin huonosti sitten kävi noille kahdelle motoristi mukille mutta käkkylä kuva säilyi kunnossa.. ohjeen mukaan ennen pesemistä pitää odottaa yksi vuorokausi ja koska kuvat tehtiin eilen illalla niin eihän tässä ole vielä vuorokautta kulunut.. ehkä huomenna toistan kokeen jollakin toisella mukilla ja katsotaan sitten vaikuttaako se asiaan..

5 kommenttia:

 1. Hauskoja mukeja! :) Kuinka hyvin nuo kestää pesua? :>

  VastaaPoista
 2. hyvä kysymys! (Tiia?) laitoin kolme jo muutenkin epäonnistunutta mukia astianpesukoneen yläkoriin ja tuloksen päivitän tuonne selostukseen..

  VastaaPoista
 3. Minähän se. Vähän ajattelinkin, että nuo ei varmaan konepesusta kamalasti tykkää. Mahtaisivatkohan kestää käsinpesua paremmin...

  VastaaPoista
 4. juu maahantuojan mukaan pitäisi kestää konepesun mutta tosiaan ehkä hellävaraisempi ohjelma, käsinpesusta eivät olleet moksiskaan tosin en ehkä kovalla harjalla alkais raaputtaa kuvan pintaa.. ja tuo ihan eka muki eli valkoinen mopo (harrastukset on väärät jos kaikki rahat eivät mene) oli ehkä hiukan liian vähän aikaa uunissa.. seuraavia pidin vähän reilu 10min..

  VastaaPoista
 5. kyllä nuo paremmin onnistuneet mukit kestivät astianpesukone pesun ihan hyvin!

  VastaaPoista